…A Sárga Út…

Mi a Te történeted? Ki vagy, és merre mész? Valahányszor eltévedtnek vagy megakadtnak érezzük magunkat egy utazásban, segítségért fordulunk: térképet veszünk elő, navigációt használunk, vagy megkérdezünk egy helybeli járókelőt. Életünkben is, a mikor megakadtnak érezzük a karrierünket, elveszettnek gondoljuk a sorsunkat, segítségért fordulunk: figyelmesebbek leszünk a testünk és a lelkünk jelzéseire, hallgatunk a megérzéseinkre, a belső hangunkra. Elindulunk, keresünk, utazunk. Továbblépünk és figyelmet, értő segítőt, szakértőt keresünk fel (hivatásos szakmai tanácsadó, coach, asztrológus), így támaszkodunk a tapasztalatokra, jobb eséllyel próbálunk fejlődni.

Imolai Judit: A Sárga Út (Akrill, 2016)

Imolai Judit: A Sárga Út (Akrill, 2016)

A holisztikus szemléletmódban a szimbólumvilágban, művészeti megközelítésben az önismeret szín-jele a sárga. A hét csakra (testben működő energia-központ) közül a hasi csakra jelképe a gyomor tájékán elhelyezkedő sárga gömb, az önálló út, az identitás, az önazonosság, az egyéni életút, a saját sors, a magabiztosság, az akarat, az alkotó kreativitás analógiája, képe: mint a nyári Nap. A „sárga” szín rezgésekre lefordítható hangja a D-dur, dallama vidám, optimista, pozitív, világos hangzás, lélekhez főleg gitáron, hárfán vagy fuvolán megszólaltatva. Ha gond van egy ember értéktudatával, gyengének vagy önállótlannak érzi magát, megreked, elakad, emiatt fordulhat elő gyomor tájéki szorító érzés, a szorongás fizikai tünetei, vagy has tájéki alma formájú hízás, renyhe testtartás, az ember „nem tudja kihúzni magát”, nincs saját körülhatárolható önálló dolga.

Az archetipikus jelképek közül nagyon szeretem példaként felhozni Baum OZ A NAGY VARÁZSLÓ meséjéből a sárga út jelképét, mit mond el virágnyelven a meseolvasó tudatalattijának. Főhősünk, a kis Dorka haza (önmagához) akar visszatalálni, mert a forgószél (a sors változásai) miatt elrepült háza (a tudata) kiszakítja a megszokott életkörülményeiből (el kell hagynia a komfortzónáját). Kalandos útján a Varázsló (átalakulóképességének segítője) útmutatásával meg akarja találni a haza vezető utat (felfedezze belső megérzéseit), társai (reflexiós képességének segítői) csoportjában küzdelmeket él át (fejlesztő tapasztalatokat szerez). A jó boszorkány (belső segítője) jó tanácsot ad: majd a segítséget a varázslótól kell kérni (meg kell tanulni a kérést és az elfogadást), az ehhez vezető Út (sorsvonal) majd ez erdőn (tudatalatti) keresztül a SÁRGA úton (a saját karmájának irányában) vezet. A Smaragdváros kapujában (küszöb, a mérföldkő vizsgája) a belépők zöld szemüveget kapnak (minden változás feltétele először a szemléletváltozás). A ZÖLD város szín-jelképe a szív-csakra jele, a szeretet és összetartozás értékei, itt mindenki elfogadja a vezetett közösség értékrendjeit és a rendezett életmódot, a varázslóban hisznek, nem kérdőjelezik meg módszereit, bár őt nem látják. Oz, a nagy varázsló (a transzcendentális hit) a magasabb spirituális segítségek megtestesítője. Ha szabaddá tudsz válni és utazol (felfedezed a spontaneitásod), új utakra lelsz és alkotsz (felébred a kreativitásod), másféle jövő vár, haladsz a sorsoddal. Kérdezd meg Te is magadban, Benned: van olyan támaszod, akit elfogadsz, akire vakon hallgatnál? Itt a titok. Mint amikor az Oroszlán (a bátor Egó) az orvosságról megkérdezte: „Mi ez”?, és Oz csak annyit mondott: „Idd ezt meg.”

Az Önmagad körüli tekergésben, Az Út járásában sok út létezik, egy a cél. Van aki Caminóra megy, valakivel közösségben dramatikus csoportban dolgozunk, van aki olvas, van aki fest.

"Fesd meg a kliensedet" ICF Konferencia 2016. Workshop. - Imolai Judit

“Fesd meg a kliensedet” ICF Konferencia 2016. Workshop. – Imolai Judit

A cselekvésorientált módszerek egy dologban azonosak: mindegyikhez kell valamit tenni (ne csak a sült galambot várd), és mindegyik által fejlődni fogsz (felismered magad) és előrefelé haladsz. Vannak olyan időszakok, amikor jó kérdezni, csoportba menni, segítőt kérni és kapni. Ha úgy érzed, hogy a szíved alatt valami azt súgja: indulj! – én szeretettel várlak. Meg fogod látni, hogy milyen történetben vagy benne, megérted a szerepedet és a kapcsolataidat, akár változtathatsz is a történeteden. A saját utad járod, nálam pedig van térkép, csillagképek, színjáték bábok, mesék, tapasztalat és rengeteg színes példakép. Gyere!, indulj: Az utat járni, a meséket élni kell.

Ha úgy érzed, hogy a coaching dramatikus-mesés, igényes és holisztikus szemlélete vonz, és Te is szeretnél jobbá válni az életében, szeretettel várom megkeresésedet.

Imolai Judit Telefon: (+36) 209462293 E-mail: judit.imolai@kapcsolat-klinika.hu

Köszönöm a Napot! ICF Konferencia 2016. - Imolai Judit

Köszönöm a Napot! ICF Konferencia 2016. – Imolai Judit

NÉZEGESS TOVÁBB, ÉS KAPCSOLÓDJUNK !

Kapcsolat-Klinika Coaching, Friss írások, ajánlatok

http://kapcsolat-klinika.hu/kapcsolat-klinika-coaching/

COACHING, Utadon kísérlek  http://kapcsolat-klinika.hu/

Női foglalkozások http://kapcsolat-klinika.hu/coaching-noi-foglalkozasok/

Karriered sikere http://kapcsolat-klinika.hu/karriercoaching/

Imolai Judit, Magamról  http://kapcsolat-klinika.hu/imolai-judit/

Coaching en français http://kapcsolat-klinika.hu/coaching-en-francais-a-budapest/

KAPCSOLAT http://kapcsolat-klinika.hu/lifecoaching_imolaijudit/

Arra gondoltam: Hogyan árad az a "jó coaching energia"?... - Imolai Judit

Arra gondoltam: Hogyan árad az a “jó coaching energia”?… – Imolai Judit